Het Klokhuis Onderneemt

Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf! Wil jij dat ook? Kijk dan vanaf 8 maart naar Het Klokhuis Onderneemt want dan ontdek je hoe je dat doet. 
 
In de 9 TV-afleveringen zie je wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Pascal gaat zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel, Eva krijgt meer te weten over productontwikkeling, en Bart Meijer doet mee aan het kampioenschap pitchen. Elke aflevering zit vol tips van ervaren ondernemers, en is er aandacht voor kinderen die een eigen bedrijf begonnen zijn.

Eigen Baas worden

Je kunt ook zelf ontdekken hoe het is om Eigen Baas te zijn in de Eigen Baas-kit.

In vijf levels ontdek je de kneepjes van het vak. Waar wil je eigenlijk geld mee verdienen? Wat is je USP? En hoe bedenk je nou een goede naam? Je komt het allemaal te weten. Gebruik de Eigen Baas-naamgenerator, test je kennis in de quiz en help andere ondernemers met hun bazendilemma’s. Leer van een echte ontwerper hoe je een logo maakt, en bepaal je winst met de rekenhulp.

Doorloop je alle stappen, dan eindig je met je Eigen Baas-diploma. Maar dat is nog niet alles: de eerste 100 Eigen Bazen krijgen eigen visitekaartjes!

Wil je nog meer tips? Ga dan naar de Kidssite van de Kamer van Koophandel

boek en eigen baas

Boek

Er is ook een boek over Ondernemen; Dat is je eigen zaak! In dit boek staan veel verhalen over ondernemen en krijg je tips van echten ondernemers. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandels en online warenhuizen.

Backstage - op bezoek bij een bedrijf

Op 30 maart openen allerlei bedrijven hun deuren voor de landelijke open bedrijvendag Backstage. Heb je een vraag voor een ondernemer? Of wil je zien hoe het er aan toe gaat in een bedrijf? Schrijf je dan hier in. Als je zelf een bedrijf hebt, kun je je opgeven om mensen te ontvangen.

 Het Klokhuis Onderneemt is mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.